Bruschetta met tomaat en knoflook

Bruschetta met tomaat en knoflook

Bruschetta is een simpel maar elegant gerecht dat meteen een mediterrane sfeer aan tafel brengt. Met slechts een handvol verse ingrediënten maak je een hapje dat knapperig, sappig en vol van smaak is. Ideaal als voorgerecht, snack of bijgerecht bij een gezellig diner. Dit klassieke Italiaanse recept bewijst dat eenvoud vaak het lekkerst is!

 

Ingrediënten (voor vier personen)

  • 4 sneetjes stokbrood of ciabatta
  • 3 rijpe tomaten (bij voorkeur Roma-tomaten), fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn (optioneel)
  • Verse basilicum, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Bereid het brood

Verwarm de contactgrill voor. Leg vervolgens de sneetjes brood erop en rooster ze 5-7 minuten, tot ze goudbruin en licht krokant zijn.

Maak de topping

Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom. Voeg de olijfolie, balsamicoazijn (optioneel), basilicum, zout en peper toe. Meng goed. Laat het mengsel even staan, zodat de smaken intrekken.

Knoflook insmeren

Pel de knoflookteentjes en snijd ze doormidden. Wrijf de geroosterde sneetjes brood in met de doorgesneden kant van de knoflook. Dit geeft een subtiele knoflooksmaak.

Beleggen

Schep het tomatenmengsel royaal op de geroosterde sneetjes brood.

Serveren

Leg de bruschetta op een mooie schaal en garneer eventueel met een extra blaadje basilicum of een klein scheutje olijfolie.

 

Tips:

  • Voor extra smaak kun je de tomaten topping afmaken met een snufje geraspte Parmezaanse kaas.
  • Experimenteer met toevoegingen zoals mozzarella, avocado of olijven.

 

Enjoy!

Back to blog