Tuna Melt panini

Tuna Melt panini

De Tuna Melt panini is een heerlijke en hartige lunch die je snel en eenvoudig kunt maken in de paninimaker. Deze tosti is een combinatie van romige tonijn, gesmolten kaas en krokant brood – de perfecte comfort food voor elke dag! Door de zachte tonijn en gesmolten kaas wordt elke hap een smaakvolle ervaring, terwijl het krokante brood de perfecte textuur toevoegt. Een absolute favoriet voor liefhebbers van vis en tosti’s!

 

Ingrediënten (voor 2 panini's)

  • 4 sneetjes stevig brood (bijv. ciabatta of volkorenbrood)
  • 1 blik tonijn op water (ca. 140 g), goed uitgelekt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd (optioneel)
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 4 plakken kaas (bijv. cheddar of Gruyère)
  • Boter (om het brood mee in te smeren)

 

Bereidingswijze

Tonijnmengsel maken

Meng in een kom de uitgelekte tonijn, mayonaise, mosterd (indien gebruikt), fijngehakte ui, zout en peper. Roer alles goed door tot het goed gemengd is.

Brood voorbereiden

Besmeer de buitenkant van de sneetjes brood licht met boter. Dit zorgt ervoor dat de panini’s lekker krokant worden.

Panini vullen

Leg een plak kaas op de binnenkant van een sneetje brood. Verdeel vervolgens het tonijnmengsel over het kaas. Leg een tweede plak kaas bovenop het tonijnmengsel en sluit de panini af met de andere boterham.

Paninimaker gebruiken

Verwarm de paninimaker voor en leg de panini erin. Grill de panini gedurende 3-5 minuten, of totdat het brood goudbruin en krokant is en de kaas volledig gesmolten.

Serveren

Haal de panini uit de paninimaker en snijd hem schuin door. Serveer direct terwijl de kaas nog lekker gesmolten is!

Deze Tuna Melt panini is een heerlijk gerecht voor een snelle lunch of avondmaaltijd. Het is eenvoudig te maken en altijd lekker! Enjoy!

 

Back to blog