Romige pompoensoep

Romige pompoensoep

Pompoensoep is een heerlijke, verwarmende klassieker die perfect is voor koude dagen. Deze variant met kokosmelk en gember heeft een zachte, romige smaak met een subtiele pittigheid die je gegarandeerd laat opwarmen. Het is supermakkelijk te maken en ideaal als lunch, diner of voorgerecht voor vier personen!

 

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen (geschild en in blokjes)
  • 1 middelgrote ui (in stukjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje verse gember (ca. 2 cm, geraspt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 theelepel currypasta (optioneel, voor extra smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of pompoenpitten (voor garnering, optioneel)

 

Bereidingswijze

Pompoen en groenten bereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg vervolgens de ui, knoflook en gember toe en bak tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).

Pompoen toevoegen

Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze een paar minuten mee, zodat ze licht beginnen te karamelliseren.

Bouillon en kokosmelk

Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Voeg eventueel de currypasta toe voor een pittige twist. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de pompoen helemaal zacht is.

Blenden

Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren. Let op: werk in kleine porties als je een blender gebruikt om spatten te voorkomen.

Op smaak brengen

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveren

Serveer de soep warm in kommen en garneer met verse koriander, een scheutje kokosmelk of geroosterde pompoenpitten.

 

Enjoy! Deze soep is ook goed in te vriezen, dus ideaal om vooruit te maken.

Terug naar blog